[13:01] 24/8

Söndag, i natt åker vi till Arlanda, flyr hösten som kom för tidigt. Var hos Fahlén igår och hälsade på i gamla Normlösa. Kände igen grusvägen, mopedvägen, därute spelades det Quake II på 28k-modem ute i uthusen, sena sommarnätter. De hade köpt hus, riktigt fint hus. Visserligen för nästan ett år sen, men jag är inte snabb. Utåt sett en röd liten stuga med vita knutar, i änden av en gropig grusväg. Inåt sett fri takhöjd, bruna reglar och trådlösa tangentbord. Jag blev riktigt, riktigt sugen på hus. Där kommer de nog att trivas.
   Själv löste jag problemet med droppande kondens i vänster lamphus (bilen) med att plocka ur glödlampan, prångla ner en kupévärmare i motorrummet och rikta den mot öppningen. Kände mig som fixarfrasse. Även små lösningar gör mig stolt.
   Hörs igen senare ikväll, eller om en vecka.

[20:37] 19/8


                På måndag åker vi igen. Vanedjur.

[20:18] 19/8

"–Det finns någonting med Hitler och Tyskland som fortfarande gör att det är svårt att ens tycka synd om dem när de får storstryk i fotboll. Man tänker bara "Hitler, Hitler, Hitler, Hitler, Hitler" -Rickard Olsson, Olssons Studio, efter att tyska damfotbollslandslaget förlorat i semifinalen mot Brasilien. Killen har ju humor.

[12:59] 19/8

Sådärja, nu är sjukan bortstädad. Varför luktar det kräks när man våttorkar en del golvytor?

[21:08] 16/8

Har läst ett par böcker på jobbet de senaste veckorna. Känns grymt sofistikerat. Senast var det Fågelbovägen 32, ett jävla suggestivt drama med en samhällskritisk twist. Skitbra. Innan det var det Mig Äger Ingen, om 'härdarmästare' Leif Andersson och hans dotter Åsa Linderborg. Nu planerar jag att bita tag i Illusionen om Gud, en ateistisk ståndpunkt och en handbok i hur man avfärdar Gud och religion i alla dess former. Och om en vecka drar vi till södern, då blir det enligt tradition nästa del i Charles Bukowski's serie om Henry Chinaski och hans äventyr. Denna gång Kvinnor.
   I övrigt så läste jag igår om en gubbe som betalade en bil med mynt. 8 000 dollar i 12 burkar med småpengar. "Sedlar brinner, mynt är svårare att förstöra...". Lysande.

[17:38] 16/8

Trevligt, någon kände sig manad att stjäla vår tvätt-tid och låsa om sig. Har man missat dag, eller är man helt jävla dum i huvudet? Kom igen, ge tillbaks nyckeln. Var på OK och tvättade av bilen en sväng när det var fint väder. Säg vad du vill, men en ordentlig tvätt är ordentlig terapi och ganska skönt, speciellt när man får se resultatet regna bort i en regnskur. Fixade lite nytvättade bilder till världens nördigaste community, blev ganska bra! Fler bilder finnes på: http://www.garaget.org/?car=99587

Ser nästan lite kameleont-lackad ut! Tufft.

Anna jobbar kväll och jag spenderar tiden med att vänta på tvättstugan. Spelar en hel del Call of Duty 4 på XboxLIVE i väntan på att bli utkastad. Ska laga nån slags mat och matlåda, samt äta lite godis. Kanske titta ner hos Timmy som hundvaktar Frankie på nedervåningen. En väl planerad lördagkväll.

[18:06] 13/8

Oj oj, sista penseldraget sen kom regnet och åskan. Inte klokt sån tur man kan ha ibland.

[12:19] 13/8

Solen steker som satan, rätt i ansiktet. Inga gardiner i fönstret tar ut sin rätt, känns som om jag har feber men är frisk. Tömde mina luftvägar på slem efter frukosten och började min nya dag.

[21:21] 12/8


Medan regnet öser ner, mätt som satan, jag och Anna kom precis hem från en VIP-kväll på nya China. Vi var testpiloter för den nya menyn som träder i kraft nästa vecka. Restaurant China i ny skrud och nytt management, kändes riktigt angenämnt sånär som på lite ljudproblem. Min ärliga rekommendation: den sesamtoppade tigerräks-toasten, en förrätt som serveras med sweet-chilimayo och sötsur gurka. Smarrans! Nytt för 2000-talet; slipp den gråsunkiga 'kycklingwoken' som annars är klassiskt för restaurangtypen, njut av te-menyn, fint upplägg och fräscha lokaler. Tack Chan, Frida och resten av personalen för en trevlig gratiskväll!
   Hoppas att regnet nöjer sig med en natt, imorgon hade jag tänkt måla lite på bilen och finjustera luftintaget. Utan tak. Blev lovad ett par sänkningsfjädrar i nyskick, nån som vet hur man byter? Jag känner mig som en bonne. En bonnaraggare med Volvo. Fast utan Volvo. Börjar jag bli för gammal?

[16:21] 12/8

Nu för tiden är man gammal, går med korg och handlar på Biltema. Buntband och hammarlack. Ringde nyss och skrev upp mig på ett års helförsäkring för bilen a 8500 härligt svenska riksdaler. Tur att man hittat en billigare parkering nu för tiden, som dock ligger tio minuters promenad hemifrån. Spelar lite CoD4 i väntan på ingenting.

[22:26] 11/8

'Ägd' som de säger, onlinegenerationen. Hmpf, jag minns när 28k-modemen separerade de välbärgade från slöddret och bara finfolk fick spela online. De som kunde uppehålla telefonlinjen för en stund. Jag var aldrig med.

[16:11] 11/8

En solig dag som denna är det Kristian Anttila, dagens geni, som räddar min sjukdom.


[19:30] 10/8

Inte mycket bättre idag. Har inte satt min fot utomhus, somnade framför teven förut. Funderade seriöst på att kasta mitt Xbox genom fönstret, eftersom jag och Tarmen gett oss fan på att klara världens just nu mest frustrerande spel, Condemned 2. Vilket vi också gjorde. Borde egentligen vara hemma från jobbet imorgon, men sommartid finns det inga vikarier, så då är det bara att pallra sig dit. Har blivit lite smått beroende av Call of Duty 4 på XboxLIVE, det är riktigt kul att gång på gång på gång få stryk på de mest omöjliga sätt av tyska småglin som förnedrar mig med headset och målbrottssprucken röst. Mer, mer, mer. Jag trodde jag var hyffsat bra på tvspel, men icke. En gammal gubbe som jag har inte mycket att sätta emot.

[12:40] 9/8


Jag hade rätt när jag kände mig krasslig. Dessvärre ingen jos-sjuka, snarare förkylningsvirus. Förbannat tråkigt att vara slapp i kroppen under ledig helg. Förbannat tråkigt. Mindre tråkigt var det ju att äta kräftor! Anna och jag delade på ett kilo frysta kineser, de slank ner med skal och allt.
   Jag som skulle måla färdigt mina bromsok idag. Och pillat med mitt nya filter. Och spelat tvspel. Och hängt på stan. Och lagat mat. Och tvättat. Och druckit öl på Pill o Jelles balkong. Och gjort musik med Reason. Och hängt med Viktor. Får spendera helgen med att bli frisk, så att jag kan jobba på måndag. Ibland är livet rättvist.

[22:35] 8/8

Somnade framför South Park på MTV. Börjar känna mig lite krasslig.

[09:41] 8/8

080808, nollåttorna ska tydligen fira stort idag, ett par miljoner pengar på något jävla spektakel som resten av Sverige inte bryr sig om. Själv firar jag att det var åtta år sedan som jag fick mitt körkort. Henke jobbade som badvakt på Lundbybadet och hela världen låg framför mina fötter, han fick ta min glädjesmäll. I helgen firar vi att det är helg, klockan halv sex stämplar jag ut för veckan och åker hem till en privat kräftskiva med kvinnan i mitt liv. Tack!

[21:16] 6/8

Ahh, marknadens sötma, nektar för min själ. Nostalgi i stor dos, doften av fuktigt gräs och oljigt tivoli, munkar och svettiga knallar. Ungdomsfylla, barnarov, chokladtoppar och hemslöjd. Ingenting slår känslan av tillställningen som avslutat alla mina tolv sommarlov i Skänninge. Så många minnen, så lite gjort. Ibland längtar jag tillbaks, men bara ibland. Patrick vet vad jag menar.

[17:51] 5/8

Hörde på nyheterna i bilen hem att Grand Theft Auto IV är belagt med säljförbud i Thailand, efter att en kille knäppt en taxichaufför och skyllt på spelet. Undrar om han är populär nu!

[11:46] 5/8

Tar en paus i läsandet, har betat av några sidor av Fågelbovägen 32 på jobbet. Sitter och somnar bort sporadiskt, lindad i täcke som skydd mot den råa sommarkylan. Funderar på om jag har världens sämsta, eller bästa arbete.

[12:47] 4/8

Ett liv ersätter ett annat, i helgen fick jag veta av Patrick att en av våra gemensamma tonårskamrater tagit en överdos och lämnat jordelivet. Dagen efter hör jag att en av mina äldsta vänner ska bli pappa. Det är lite kusligt, sorgligt och skitkul på samma gång.

[22:26] 2/8

Ger det ett nytt försök, det känns mer och mer meningslöst att försöka blogga nu när Linda Rosing har gett sig in i den digitala dagboksvärlden. Sättet hon skriver på, meningarna hon bygger, bilderna hon visar, allt gör att man känner sig helt kunskapslös i jämförelse. Jag får skrivkramp av hennes känsla för skrift.
   Kom nyss hem från jobbet, åkte hemifrån 8:20 imorse. En lika lång dag i morgon.

RSS 2.0