[16:41] 31/10

Bara tjugo minuter kvar av den här jobbveckan. Blir räserfart hem, puss på Anna, in i duschen och iväg till Emil och hans mexikanska födelsedagspartaj. Vädret är ju härligt. Men det vägs upp av att jag får stå inomhus med bilen. Äntligen.
   Missar Idol ikväll. Alla suger!

[10:36] 31/10

Ur Motormännens klubbtidning, senaste numret; "Det engelska försäkringsbolaget Hiscox lät 40 män och 40 kvinnor lyssna på motorljuden från Maserati, Lamborghini och VW Polo. Därefter mättes testosteronhalten i saliven, som avslöjar upphetsning, hos både kvinnorna och männen. 100% av kvinnorna hade förhöjd testosteronhalt efter att ha lyssnat på Maserati. Männen fick höjda värden av Lamborghini. VW Polo fick värdet att sjunka för alla."

Mustigt!

[07:01] 31/10

Nu var det ett tag sen. Igen, är lite bloggperiodare. Min dator påstår att det är den första december idag. De va som fan. Sitter och pular i mig frukost, ska ge mig ut i rusket och åka till jobbet om en stund. Ikväll parkerar jag på vår nya parkering, i garaget mitt emot. 3,5 år har vi stått i kö för en plats och i tisdags blev vi erbjudna en. Äntligen slipper jag planera varenda bilresa minutiöst och ställa mig än här, än där det finns plats. En alldeles egen numrerad plats, i låst varmgarage med tvättplats. Och granne med Fonus bilpark och kistförråd. För åttahundra spänn månaden. Kanon!
   Var på bio och såg Låt den rätte komma in i måndags. Se den.

[19:36] 19/10

Jahapp, då var den helgen slut. Har precis käkat hemmagjord kycklingkebab och tittat på öken-delen av Planet Earth, världens vackraste natur-tvproduktion, komplett med bombastisk musik, svepande kameraåkningar och David Attenborough. Bildande tv, jo jag tackar!
   Igårkväll spenderades bakom ett trumset av plast, RockBand hemma hos Malin o Mattias. Sjöng hårdrock så jag knappt kunde prata imorse, rätt sköj!


Emil och jag i våra snygga påskdukar.

Nu väntar Stor i Japan och läggdags, upp klockan sex i morgonbitti igen.

[13:31] 18/10

Mindre än tio dagar kvar till löning. I vintras var jag och såg High on Fire på Debaser i Stockholm. Tre sluskiga amerikaner stod på scenen i över en timme och levererade smocka efter smocka med jävligt skön självdistans, en hel del svett och förbannat allvar. Skämtande med publiken, singalong, mer röjj än finlir. Igår var jag på Skylten och såg Cult of Luna. Det var sämre.
   Anna överraskade mig i torsdags kväll med biljetter till Magnus Betnér's stand-up på Konsert&Kongress i slutet av november. Ska bli riktigt jävla kul! Tack för det.

[08:53] 16/10

Det lönar sig att leta lite på skroten. Eller den digitala skroten, www.bildelsbasen.se. Hittade fälg i fint skick (enligt den trevlige västgöten jag talade med på telefon) hos Fjärås Bildemontering för 350:- plus frakt 150:-. Så en femhundring istället för åttahundra som de skulle ha här i byn. Överpriser i storstan, jo man tackar!

EDIT: Några timmar senare äter mitt liv snabbt upp de 'sparade' slantarna. Min optiker ordinerar halv-progressiva glas för hyffsade 3 800:- och jag kan inget annat än att tacka ja till detta underbara erbjudande. Tack Jahve, jag är bönhörd.

Mot jobbet.

[21:37] 14/10

Helgen som har gått spenderade jag ledigt framför tvspelet. Lite synd att CoD4 är SÅ bra, gav nya Brothers in Arms ett halvhjärtat försök, mest för att komma bort ifrån onlinespelandets beroendeframkallande dekadens. Men icke. Det gjorde mig bara frustrerad.
   Så frustrerad att jag körde lite räser på djurgårdsgatan och studsade på en ojämnhet, sidledes in i en femtoncentimeters trottoarkant och slipade ner halva alufälgen på hjulet, och antagligen slog hjulinställningen ur spel. Det blir en resa till skroten på fredag (beggad 16" original alufälg, 1 st a 795:-), vidare till billiga Gummiverkstaden i Skänninge för montering, balansering (ca 200:-) och ny hjulinställning (runt 500:-). Femtonhundra spänn i böter till mig själv för tokkörning på allmän gata.
   I övrigt så har vår käre granne Viktor till slut flytt boet och bor nu tillsammans med sin Frida två trappor ner. Johanna gav sitt bästa i rydspåret häromdagen och Anna tävlar mot höstens trädkronor om vem som bär den mest färgsprakande huvudprydnaden.
   Håll i hatten.

EDIT: Läste på text-tv att Miljöpartiet ville fixa spårvagn i Linköping med tanke på hotbilden mot det globala klimatets framtid. Är det inte bättre att behålla de biogasbussar vi har idag?

[09:36] 10/10

Jag hade kunnat vänta 34 minuter för att få skriva rubriken [10:10] 10/10. Hade det varit tufft? Gled på 636an imorse, höjdarna på kontoret bygger om Kaserngatan och hindrar mig från att göra en högersväng ut från parkeringen och därmed smidigt tvingar mig att åka runt halva linköping för att komma upp på E4an. 636an är lite trevligare, lite mindre trafikerad. Träden brinner av röda löv och den höstvåta asfalten suktar efter mina hårt pumpade lågprofildäck. The Ultimate Morning Experience spelar 'sångogram' på P3s Morgonpasset och när deras version av Purple Rain ljuder, önskad av nån romantisk stackare med kall och otacksam kvinna, känns det riktigt bra. De är riktigt duktiga, grabba.
   Ledig helg väntar, fredagsfinal i Idol. Hörde att Takida släppt en ny singel. Äntligen! Den rådande finanskrisen får världen att darra och Magnus Betnér retar folk i deras ansikten. Och kastar det i mitt.

[22:55] 3/10

Back in ordinary manners, fredagkväll i oktober innebär alltid tacos och Idol, jag är verkligen förtjust i att vara del av stereotypen för den svenska helgpremiären. Fint höstväder idag resulterade i att Anna och jag försökte oss på att finna delikatessen kantarell i skogarna utanför Slaka. Utan svamp men fulla av skogskänsla åkte vi hem och delade gata med Johanna och resten av Linköpings stadsgalna inneboende. Helgen bjuder arbete och kanske ett par springrundor efter den senaste tidens ständiga förkylning.


  Anna i Slakaskogen, den gamla scoutandan knackar på

Måste finna bot för beroendet XboxLIVE. Längtar till höstens spelsläpp, Fallout 3, Gears of War 2, Dead Space. Alla singleplayerspel där jag iallafall slipper bli nedtryckt och skrattad åt av mänskligt motstånd. Då kanske jag tröttnar och hänger mig åt mindre triviala tidsfördriv, till exempel min flickvän.
   Har dessutom den senaste månaden blivit barnsligt förtjust i tanken på att skaffa en sommarbil, med allt som hör till, cab, stil, tvåsits och ett oändligt mekande. Och dessutom vinterförvaring och ytterligare en parkeringsplats. Som det är nu har jag tio minuters promenad till bilen. Kanske ska vänta tills vi köpt hus. Tid, pengar, plats...


  Är det konstigt att man drömmer sig bort? Alfa Romeo Spider... Bilporr.

Långt inlägg... Whatever.

[12:38] 2/10

Håll tillgodo, en påminnelse om varmare väder. Kapitel två, Utflykten.













Det är inte för inte som man längtar tillbaks. Nu när monsunperioden kommer till Sverige.

RSS 2.0