11/7 12:48

Spenderade semesterns sista onsdag och torsdag i Gripenberg, Malexander. Henestål/Lundgren hade vernissage på Hönsalottas på onsdagkvällen och vi åt världens mest prisvärda middag. Torsdagen tog skeppare Henestål ut oss på Sommen med sin nya båt och lät oss bada i Sveriges klaraste vatten. Vi hann t o m lite vattensport! Skitmysigt, verkligen. Idag öser regnet ner.








Den lilla pricken på däcket bakom båten, är jag.

Nu ska jag knata ner och hämta mina nya glasögon. Håll tummarna.

10/7 19:00

Igår var jag världens mest nervöse, senare världens mest lättade pojkvän. Min underbara Anna gjorde ett kunskapsprov (i folkmun 'teoriprov') för körkort efter att ha övat och slitit varenda dag under semestern, och skrev godkänt! Det är fan för bra för att vara sant. Samtidigt som hon skrev så pratade jag med en gubbe som tagit ut pension när han var 61 för att ha några år av pepp. Efter några veckor fick han beskedet att han hade prostatacancer som spridit sig i halva kroppen. Det var fan för trist för att vara sant. Hurra för Anna!


Halvvägs (?) till körkortet!

9/7 10:45

     Saxat ur MOTOR nr 5 2008:
"Det amerikanska budföretaget UPS, med 94 000 bruna paketbilar, sparade under förra året enorma mängder bränsle på att undvika vänstersvängar, som innebär längre körsträcka. UPS hade genom ny teknologi tagit fram ruttvägar med så få vänstersvängar som möjligt. Så här mycket blev det totalt under 2007, för alla 94 000 paketbilar:
*Körsträckorna minskade med 4,8 miljoner mil.
*Bränsleförbrukningen minskade med 11,4 miljoner liter bränsle.
*Utsläppen minskade med 32 000 ton koldioxid."

Sinnes!

   Igår lyckades jag med det omöjliga, att montera en tredjepartstillverkad stereo i min bil. Det var trångt om plats, kan jag lova, och en och annan svordom slank ur mig. Men nu sitter den där, som ett bevis på min händighet. Nästa projekt, helrenovering av motor och drivlina!


T o m adapter till rattfjärr och originaldisplay fungerar! Helt olikt mig.

5/7 21:59

Har varit ett par riktigt sköna dagar, sol och bad god mat och ett par pilsner. Igår firade Anna och jag två år som förlovade, med andra ord så har vi gått ett år över tiden. Det var dessutom Annas syster Majja som påminde oss om jubiléet, vi hade inte en tanke på datumet. Hursomhelst firade vi med ett varsitt skrovmål på Texas Long Horn, såg en ensam kille som satt ensam och åt och beställde in ett kilo (1000g) ensam biff. Suveränt, det såg ut som om han hade en halv ko på tallriken. Man kunde nästan höra den råma bredvid frittarna. Det var stort!
   Idag har det mest regnat, men under de få soltimmarna hälsade vi på våra kommande grannar Pelle, Jill och deras lilla tillskott Frankie. Frankie, som är en hundvalp och av sorten engelsk staffordshire, är så söt så hon skulle kunna få självaste Glen Benton att smälta! Och eftersom det senare började regna så beställde vi hem världens godaste pizzor från Pizzeria Florens (sponsorpengar snart???) och slappade resten av kvällen. Gott!


Det är tröttsamt att leka med grannarna...

I övrigt så har jag upptäckt Band of Horses, men känner mig samtidigt som en riktig jävla bilnörd.

2/7 20:18

Helt slut i pallet efter den första semesterdagen med riktigt fint väder. Har badat, handlat nya brallor och äntligen fått hem min bilstereo. Dessutom var jag och hämtade min (sprillans nya??) bil på Wangbergs efter en ordentlig utvändig genomgång, polering, vaxning och lackskydd. Ord kan inte beskriva hur fin den är, endast bilder. Dessvärre kan min mobilkamera inte riktigt göra den djupa lystern rättvis...


RSS 2.0