HEJ DÅ

Från och med nu så hittar ni mig här:  http://stkorsgatan10.blogspot.com

Välkomna in!

[15:25] 13/2 'Otur'

Fan detta är ju döfött. Kanske skulle följa Annas förslag om en s:t Korsgatan-blogg istället. Där vi i hippiekollektivet kan logga in bäst vi känner för't och skriva. Så blir det kanske lite kontinuitet i det hela. Nån som tycker att det låter som ett bra förslag?

[11:44] 9/2 'Förkylning'

Snoret rinner, halsen svider och hostan river. Å nej, du är förkyld! 'Förkylning',  Akut viral nasopharyngit, är den vardagliga, sammanfattande benämningen på infektioner som drabbar de övre luftvägarna och näsans slemhålor. Detta är ett fruktansvärt smärtsamt tillstånd som tvingar de flesta människor att stanna hemma från jobbet i flera dagar, i sängliggande position med en spännande Wallander i DVDspelaren. Förkyld blir du av att sitta i drag, befinna dig i kallt väder eller genom att bli blöt och inte torka tillräckligt snabbt. Om du är dum i huvudet. Vi som är bättre upplysta vet att förkylning orsakas av ett hundratal olika virusarter som sprids via aerosol eller direktkontakt av slemhinnor. M a o uppstår mirakulöst nog inte förkylningsvirus av blöta kläder. Det vore ju helt sjukt.
   Förkylning botas med lite ynklig självomtanke och tidens gång. Diverse placebopreparat kan hjälpa den mindre begåvade att genomlida denna fruktansvärda sjukdom, t ex något som kallas 'C-brus'. Håll i hatten!


De små liven, döende i 'förkylning'. Inget jobb på skofabriken idag!

[14:21] 8/1 'Barn'

Tillbaks från en snabbvisit i Linda Rosings verklighetsuppfattning är det nu dags att reda ut begreppen kring den lite underliga tingesten 'barn'. Ett barn blir till oftast när en man och en kvinna träffas över ett glas vin och tappar en kondom (ett såkallat 'misstag'). Mången gång har sagts att tillkomsten av ett barn är ett mirakel, ett naturens under. Detta är självklart en myt. En spermie tränger in i kvinnans ägg och vips har ett foster (inte att förväxla med 'liv') börjat växa. Kvinnan är nu 'gravid' och kan helt plötsligt börja äta mer och samla på sig fettvävnad och tjänster.
   Ett fysiskt barn förändrar människan på samma sätt som pengar och hallucinogener, helt plötsligt är man världens centrum och alla andra vill ingenting hellre än titta på, prata med och hålla din nedspydda avkomma. Det är vida känt att man bäst använder sitt barn som accesoar, du kan visa omvärlden precis hur du tänker, tycker och hur väl ditt sinne för t ex 'mode' fungerar. Demonstrera din goda smak genom att ge ditt barn ett spännande namn, 'Moonstar' 'Glittergary' 'Metallica' 'Kevin'. Visa att du har smak och råd genom att köpa tuffa designerkläder åt din lille. Låt barnet spara ut en knasig sjuttiotalsfrisyr och vips vet alla precis hur knasig just DU är. Möjligheterna äro oändliga!
   Som nybliven 'förälder' får man nya privilegier i samhället. Man kan t ex hänga fram sina bröst på offentlig plats. Man behöver inte bry sig om andras krav på lugn och ro vid t ex restaurangbesök. Man har helt nya möjligheter att slippa ifrån jobbet (speciellt som kvinna, eftersom mannen ej kan ta hand om ett sjukt barn!). Man får t om betalt den tjugonde var månad! Allt detta för att ytterligare fylla på med tomma, innehållslösa individer i en svart tillvaro utan framtid.
   Skaffa ditt barn idag!

                Ett barn.

[21:45] 2/2 'RRoD'

Helvete, fick Red Ring of DEATH! Jävlar vad det sved.


[11:56] 2/2 'Home Staging'

Hejsan allesammans. Idag ska jag reda ut begreppet 'Home staging', ett välanvänt uttryck inom hus och hem-världen. Ibland när två människor (partners) har skaffat två barn och fin villa så kan det hända att en av dem ångrar sitt val av livskamrat. Detta resulterar således till något som kallas skilsmässa (mer om det i en senare utredning), vilket i sin tur brukar mynna ut i något som kallas 'skilsmässobarn' och 'billig etta i förorten'.
   I samband med detta bör även villan, bostaden, säljas vilket sker via en så kallad 'mäklare'. Mäklaren sätter ett utgångspris baserat på dennes egna livssituation (bil, båt, 250 kvm nybyggt) och diverse andra faktorer. Därefter skickas en 'kunnig' människa in i försäljningsobjektet för att göra något som kallas 'home staging'. Detta innebär att huset städas och dekoreras med diverse modern inredning, och som resultat betalar gärna den presumtiva köparen ett högre pris för ingenting.
   Nedan följer ett par exempel på effektiv 'home staging':


Här har man valt en tudelad tapet och en modern fristående garderob för att
fräscha upp ett vindsrum. Säljaren fick trehundra tusen över utgångspris.



En varierad flora av byråer och väl valda gardiner kan lyfta ett rum till nya höjder!


Nystädade golv är alltid en prishöjare! Säljaren lyrisk.

Nästa gång ska jag reda ut begreppen kring den nya accesoaren 'barn'.

[17:18] 1/2 Hurra!


    Grattis mitt 29åriga födelsedagsbarn! Hurra hurra hurra.

RSS 2.0