Lördag 26/4 [Sjuk helg]

Hade lite dötid efter ett par timmar GTAIV, så jag lät mig inspireras av Emil och hittade lite coola bilder på internet som jag sedan kolorerade i Photoshop. Blev riktigt jävla grymt faktiskt!

image15
             Svartvitt original  -----------> Efterbehandling i Photoshop

Vi kämpade oss ut till Tornby och månadshandlade, samt ner på stan och beställde nya glasögon. Har hänt en hel del för att vara en sjukdag. Resten av kvällen ligger i Gordon Ramseys händer.

Lördag 26/4 [Ledig helg]

Sjukdomar rör sig tydligen genom väggarna, både Anna och jag har åkt på grannens förkylning lagom till lediga helgen. Hade nästan glömt bort hur trist det är att vara sjuk. Ibland önskar jag att mitt liv var lite som Linda Rosings, då skulle man inte märka en dålig dag bland allt skit.

Det var iallafall kul på festen igår!

Onsdag 23/4 [Många dagar]

Nedan redovisas de senaste tre dagarna.

Måndag, skapligt fint väder och vårstädning av bilen hade högst prioritet. Åkte ner till Ödeshög för att utnyttja mina föräldrars lite större svängrum, där är det åtminstone gratis att utnyttja gatorna. Dags för däckbyte, däcktvätt, invändig samt utvändig städning. Pappsen var hemma och hjälpte mig med lite renhållningstips, slet hårt med stålborste och sämskskinn! Mamma bjöd på mammas mat i halvlek och det behövdes verkligen eftersom det tydligen tog en hel jävla dag att förbereda bilen för våren. Men resultatet blev ju bra, det blir ju oftast det om man sliter lite extra. Spurtade hem, lämnade min stackars mor med smutsiga trasor och sämskskinn och min stackars far med blöta däck och tvättartiklar. Lovar att plocka lite extra när vi kommer ner nästa gång!

image13
Extremt välbehållna bromsskivor, jag bromsar hårt!


Tisdag, jobbade hela dagen sen bar det av till Malins födelsedagskalas! Hon bjöd på mat och kaka, det var trevligt och fint. Mattias ville att vi skulle dela på en Toyota MR2 till sommaren, 35 lök var så är hela semesternöjet fixat! Synd att man inte är ekonomiskt oberoende, utan snarare ekonomiskt oansvarig. Sen kväll spenderade vi i sängen framför måndagens avsnitt av 100 Höjdare och konstaterade att Fredrik Wikingsson är en bortskämd stackare som kör sitt eget race och skiter i vad folk säger åt honom. Hoppas inte att det var en originalruta han sköt sönder! Somnade innan jag lagt huvudet på kudden.


Onsdag, grymt fint väder och en ledig dag med Anna. Börjar morgonen med en kvart om dagen, känns riktigt hurtigt att träna innan frukost! Slutar morgonen med att äga ett par trasiga glasögon, skalmen bröts av när jag skulle fästa dem mot mitt huvud. Samma sak hände för ganska exakt ett år sedan, fast då var det skalmen på vänster sida. Väl nere på Synsam så får jag veta att garantin tagit slut (enligt optikern för över ett år sedan, enligt mig för två månader sedan) och att en reparation kostar 795 svenska kukar. Det firade vi med att äta en macka i solen.

image14
Vi hade iallafall fint väder


I övrigt intet nytt. GTAIV finns tillgängligt och på fredag är det fest hos M&M.

Lördag 19/4 [Imse Vimse Spindel]

Efter en lång dags arbete belönades vi med en hemmagjord pizza och en kvart med Paolo Roberto, varpå vi drog av en riktig klassiker, Arachnophobia, eller Imse Vimse Spindel som den så fyndigt döptes till i Sverige. Har man spindelfobi, som jag, så är det helt klart en svettig upplevelse. Fy fan. Scenen när familjen Jennings blir instängda i sitt eget hus av en SVÄRM spindlar kommer att hemsöka mina drömmar länge. Hatten av för John Goodman och hans lysande prestation som Delbert McClintock.

image12

God natt!

Fredag 18/4 [Fredag, Traderadag]

Första riktiga vårdagen, iallafall som det känns. Blev en rejäl spring-match på squashen idag, för min del då. Viktor stod mest och skjöt löjliga bollar från den främre till den bakre väggen. Efter det mötte Anna upp och vi avnjöt en Bosses-kula på Ågatan och spejade på folk (en del märkliga människor finns det). Jag blev grymt sugen på att köpa sommarbil med två sittplatser och targa, men eftersom jag precis gått ner i procent så var det mer en dröm än plan.

   Istället gick vi hem och lade upp ett par auktioner på Tradera. Såg en kille som sålde hela sin spelsamling, en samling bestående av halva mina tonår som aktiv spelare. Undrar vad som får honom till det? Behöver han lösa skulder? Har han en elak sambo som behöver plats för ingenting? Där fanns en hel del riktigt fin spelkultur, Final Fantasy, Suikoden, Crono-serien... Har själv ett par FF-spel kvar, men jag planerar inte att sälja dem än på länge. Förstautgåvan av Final Fantasy VII, inköpt 1997 från nån obskyr postorderfirma. Jag minns att det var oktober eller november, Patrick och jag hade båda beställt ett varsitt ex och så fort vi fått våra paket stängde vi in oss på varsitt rum och påbörjade den mest otroliga spelupplevelsen någonsin. Att ens försöka beskriva just hur bra spelet är omöjligt. Så jag skiter i det. Lite då och då ringde vi varandra och stämde av hur långt in i äventyret vi kommit (-har du sprängt Midgar? -är du framme vid Golden Saucer? - jag har precis spöat Jenova för enmiljonåttonde gången!). Inte sedan dess har jag känt samma sak för ett spel, närmast var nog Mass Effect i höstas. Känslan när man för första gången ger sig ut i för att utforska galaxen i sitt eget rymdskepp i M.E, är nästan lika extatisk som när man i FF7 flytt från Midgar och ger sig ut i den stora världen 'Gaia', till fots. I 3D. Final Fantasy VII, världens absolut bästa spel, kommer att stå i min hylla många år till.

image11

Dagens outfit: Spikrakt blont hår, blå dräkt och ett överdimensionerat svärd.

Torsdag 17/4 [Day of the Dead]

2004 gjorde Zack Snyder en re-make på George Romeros lysande zombieklassiker Dawn of the Dead. Med elaka effekter, grym kameraföring och musik av Johnny Cash var det en nytolkning som spöade skiten ur det mesta i zombie/skräck-väg, t o m Romeros egna Land of the Dead som släpptes ett år senare. Zack Snyder förde med perfektion zombiearvet in i 2000-talet. Fyra år senare gör Steve Miner en remake av nästa del i serien, Day of the Dead. Han gör allt fel, spottar på allt vad zombiefilm heter. Gosse, vad jag är förbannad. Day of the Dead anno 2008 är en av de sämsta jävla filmer jag någonsin sett, dialogen är vidrig, skådespelarna är usla, effekterna är så skrattretande så de nästan är sämre än i originalet från 1985. Hur kan man få våldta en klassiker såhär... Fy fan.


Onsdag 16/4 [Näst intill ledig dag]

Fick ett knakande återfall av gitarronani, stämde ner och riffade loss. Saknar att lira med Cribbe, borde ge mig ut till Slaka och hjälpa honom att bygga replokal/hemmabio så vi kan börja skapa helvete igen. Det är mitt kall! Har spanat runt lite efter nya mickar till min les Paul, dollarn är ju löjligt prisvärd så jag planerar att beställa nåt på ebay och låta montera det här i Sverige. På min gamla SG satte jag en Seymour Duncan Invader i stallposition, lät grymt som satan. Men den hängde med när jag sålde gitarren till min vän Öhrn, så jag får väl köpa mig ett par nya! Lyssnade med häpnad på vårat gamla 05'-demo häromsistens, hjälp va tungt det är! Måste skapa vidare... måste...

   Fick en härlig blåtira på ryggen idag, Tarmen var snäll nog att låta mig stå i vägen för hans boll, som siktades mot väggen, under dagens squashmatch. Bajjamajja börjar få lite fason på bollkänslan, skoj! Senare under dagen klarade Tarmen o jag Army of Two som vi kämpat med ett par veckor (månader?) och blev väl mer än något förvånade över det plötsliga slutet. Inget direkt toppspel, väldigt repeterande och tjatigt, men helt klart spelvärt på två. Nästa projekt blir Condemned 2 - Bloodshot, en riktigt jävla otäck historia som jag inte vågar spela själv. Är en smula harig.

image10
Condemned - Bloodshot, jag VÅGAR inte!

   Dan in Real Life, vi såg den igår kväll Anna och jag. En film helt i min stil med en underbar Steve Carell som en änkling och trebarnsfar som träffar sitt livs kärlek yadda yadda komedi, bitterhet, pinsamheter. Jag ger den 4 humbuckers av 5. Snudd på 4,5. Slösurfade lite på Apple.com's traileravdelning och såg en trailer för filmen Doomsday: http://www.apple.com/trailers/universal/doomsday/large.html . Nån slags blandning av Flykten från New York (världens otäckaste film) och Mad Max bortom Thunderdome, dvs en typ av film vi ser alldeles för lite av nu för tiden. Grymt!

Annars intet nytt. Anna har börjat jobba med körkortsteorin och är jätteduktig. Jag gör mitt bästa för att hjälpa henne, men frågan är om jag egentligen borde få ha ett eget körkort...

Lördag 12/4 [Ledig helg]

Knatate (Khanate?) upp tidigt i morse, carpe diem, efter att Anna gett sig av mot jobbet. Trodde att jag hörde en duns i trappen, måste varit riktigt groggy, så jag smög ut i trapphuset i morgonrocken för att se så det inte var min flickvän som hade halkat och slagit sig död. Som tur var så var inte så fallet, så jag fortsatte morgonen med en frukost framför datorn och vidare arbete med den förbannade datastädningen som påbörjades i torsdags. Kanske är dags för en ny dator, den jag har nu var mitt första avbetalningsköp för fem, snart sex år sedan. Men vem fan har råd med en ny dator. Jag har ju bil.
   Appropå bil så har Anna bestämt sig för att det är läge för inskrivning på körskolan. Guds bibliska vrede i form av tonvis med byråkrati föll över oss, man vet inte i vilken ände man ska börja. Det är bra att den enskilde individens körkunskaper kontrolleras innan denne ger sig ut på vägarna i ett vapen byggt av galvaniserad plåt, men jösses. Vilken jävla idiot som helst tillåts uppenbarligen att sätta barn till världen, men ska du köra bil, då jävlar får du skärpa dig.
   Vi såg Darjeeling Limited häromkvällen, en riktigt mysig rulle. Jag såg Alien vs Predator 2 igår. En inte fullt så mysig rulle. Ju mer jag tänker på den, destå mer vill jag inse att den var riktigt usel. Men jag älskar ju Aliens och jag älskar Rovdjur, så som monsterporr funkar den ju helt klart.
Nu ska det städas inför tacokvällen.

    image8
               Kungen

Onsdag 9/4 [Ny telefon]

Ledig onsdag, spelade en squashrunda med Annas syster Agda som till min överraskning var snabb som en vessla och rätt så bra med boll och racket. Bra som uppvärmning lagom till Viktor kommer hem! Tvättdag och bakdag. Eller, Anna bakade bröd och jag andades den gräddade luften och förberedde datorn för en storstäd som kommer att träda i kraft den kommande helgen. Jävligt spännande och verkligen stimulerande. Senare under eftermiddagen bestämde sig Anna för att köpa sig en ny telefon, så vi knatade ner till Phonehouse och skaffade henne en Samsunglur i svart och guld, helt efter hennes krav på design före funktion. Blev riktigt peppad själv på att köpa nytt, men jag har dessvärre ett par månader kvar av min gamla bindningstid från förr. Typiskt.

image7
             Samsung U600. Du önskar att du hade den!

  
   Skaffade mig lite nostalgiska minnen i form av soundtracken till de fem första MegaMan-spelen. Jag var liten och fyllde år, minns inte riktigt hur mycket, och fick det första MegaMan-spelet av mor och far i present. Det visade sig vara så svårt att jag spenderade min födelsedagsnatt med att gråta i kudden över min inkompetens. Sådana var vi i min familj, mycket tacksamma över de gåvor vi förunnats. Som tur var har föräldrar god hörsel och efter ett litet samtal kom vi fram till att det inte var så hemskt farligt. Dagen efter gick vi till Slöjdmagasinet, Skänninges enda leksaksaffär, och bytte MegaMan mot Zelda, ett mycket mindre krävande spel i gyllene batteribackup-utförande som dessutom min kära moder fann glädje i. Det är nog den enda present jag någonsin bytt av missnöje.

Nu blir det fika och Darjeeling Limited.

Måndag 7/4 [Kort och gott]

Hemma nu, har spenderat hela min vakna dag i Mjölby kommun. Hängde runt med Tobbe o grabbah, gled ut till McD och käkade glass, spydde åt en illaluktande disktrasa och hade det allmänt fint. Efter det följde rep med kängbandet och vi gjorde som vanligt en ny låt. Eller, Nirre gjorde en ny låt och vi andra spelade med. Perfekt. Hem en timme för lite äggamacka och sen vidare för att hämta stumpan på Maxi. Fullbokad måndag, minst sagt! Fick iallafall bekräftat att min schemarad ska förkortas med två dagar och därmed ge en femdagars ledighetsperiod per sex veckor. Det kan behövas, med alla tvspel som måste klaras av innan solen expanderar (en s k röd jätte) och sväljer de närmsta planeterna. Egentligen undrar jag varför jag inte förkortat min arbetstid tidigare, det är ju nu man behöver tid till att inte göra någonting alls. Pengarna tar ju ändå alltid slut, hur mycket eller lite man än har.

   För tillfället är det Rainbow Six Vegas II som rullar i mitt XboX. Jag älskar att leka insatsstyrka och skjuta terrorister bland enarmade banditer och plastpalmer. Jag älskar tvspel, kommer nog aldrig att växa ifrån det. På gott och ont. Det är min last.

DAGENS OUTFIT: Svett

Söndag 6/4 [Slut på helgen]

Såg precis färdigt Juno, filmen. Den om hon som ska adoptera bort sitt ofödda barn och som vann ett par Oscarstatyetter. Våra förväntningar var högre än betyget jag ger den, 4 armbågar av 5. Jag hade hoppats på ett feel-good-mästerverk i stil med Little Miss Sunshine, men mnjä... Jag är kluven. Michael Sera är som alltid helt lysande som tankställd pubertetspojke, men Juno själv känns skapligt överspelad av Ellen Page. Har för mig att hon vann en Oscar för den rollen... Men hoppas att jag har fel. Nåväl, en grymt fin film men långt ifrån det jag hade förväntat mig.
 
                    image5

   Helgen i övrigt har däremot uppfyllt varenda förhoppning jag hade. Vi har i princip inte gjort ett skit och det är jag helt nöjd med. I lördags störde vi (Anna, Jag, Mattias, Malin) Emil o Jessica i deras Åre-planering och spelade nåt märkligt music quiz-spel på DVD som betedde sig väldigt orättvist. Det visade sig än en gång att jag suger på populärmusik och musik i största allmänhet, sitter jag bara inne med onödigt vetande om extrem doom och power electronics? Geez. I fredags kväll övade jag iallafall några barnvisor på min gitarr (som jag efter påtvingat dop numera kallar Kuken) mest för att när (och om, måste alltid säga om) det börjar sprattla i Annas mage så måste någon kunna spela och sjunga för den. Jag tror att musik är viktig och bra på alla sätt och vis. Måste öva mer!
 
                    image6
                    [Direkt efter nedslaget, oktober 2007]

   Dessutom kan jag gladeligen berätta att min svarta tånagel, resultatet av att tappa ett Xbox på sin stortå i väntan på Valla's pizzabud, efter sex månader äntligen har lossnat. Den släppte efter under en klippning och kunde sedan med stadig hand dras bort. Under den svarta nageln hade någon form av ny nagel börjat växa, väldigt ojämn och fortfarande ganska mjuk och formbar. Jag berättar allt.

DAGENS SYND: Frosseri

Fredag 4/4 [En dag kvar]

[Senare på kvällen]
Anna funderar på att återgå till sin naturliga hårfärg,
jag hjälpte henne med att förutspå resultatet.

image6
My future wife- min framtida hustru

   Fredagen
blev som väntad, fast food från Wok-Away, ett avsnitt Vänner och en timme Rainbow Six. Perfekt.


[tidigare under dagen]

Fredag och sista dagen för denna jobbvecka. Det står hämtmat på veckomatsedeln och i morgon är jag ledig. Ett kvartsamtal med chefen är inplanerat för eftermiddagen, men mest av allt ser jag fram emot att få komma hem. Min sextiotimmarsvecka är snart slut och det ska firas med... hämtmat och tidig läggdags.
Emil har kliat sönder sina ögon, det tyckte jag var hysteriskt kul. Stackarn.

DAGENS OUTFIT: Fredagspåsar.

Torsdag 3/4 [Två dagar kvar]

Imorse mötte jag den igen, den gula mazdan på e4, riktning norr, nångång mellan 7.35 och 7.45. Modell 6 Sport, med vinge och allt. Jag ser den ofta när jag börjar jobba 8.00, så jag antar att mazdan börjar sitt jobb ungefär samtidigt. Eller så kanske den är på väg från ett nattjobb. Lite då och då möter jag, vad jag tror är samma bil och förare, även när jag åker hem från jobbet. Vi är, kan man säga, färdkamrater på väg åt olika håll. Om jag nån gång ser mazdan parkera så borde jag hälsa och presentera mig, som mannen i den mintgröna peugeot 406'an.
   Men sånt gör man ju inte. Det är ju som att man skulle gå på stan och säga till folk att de har snygga kläder. I vintras hände det sig så att jag i parkeringshuset alltid hamnade bredvid samma ford. Varje kväll stod den där och varje gång ställde jag mig bredvid. Det kändes nästan som att vi var kompisar. Jag tänkte skriva en lapp och säga hej, men en dag var forden borta. Hade den skrotats? Hade ägaren flyttat? Var den såld och glömd? Frågor som vi aldrig får svar på och som jag inte bryr mig om.
    I somras såg jag min första egna bil åkandes i stan. Det känns bra att den fortfarande lever!

   Annas sverigekaka gjorde succé även på jobbet. Hon är bra hon, min Anna. Hon försörjer mig med bakverk och litteratur. Igår fick jag en bok, Alkemisten, av henne. Det blir nästa projekt efter tärningsspelaren! Jag har fått dille på läsning och känner mig hemskt kulturell. Det är Annas förtjänst det, hon väckte mitt intresse för böcker när hon köpte mig 'Flyga Drake' i present. Den var väldigt bra och fin på alla sätt och vis.

                    image3
                 Alkemisten, en bok för mig!

DAGENS OUTFIT: En viss längtan efter helgen.

Onsdag 2/1, i tärningens tecken

[22:46] Nu har vi slappat i soffan med Annas nybakade och mellanpatriotiska Sverigekaka, framför en av världens minst läskiga skräckklassiker JAWS 3. Som liten var det den absolut otäckaste film jag nånsin sett, mina pedagogiska och omtänksamma föräldrar turades om med att hålla handen för mina ögon och skona mig från dåliga effekter och uppsvullna floaters. Den var inte lika läskig idag, minst sagt.

Men tack ändå, mor och far!

image2
              -Not that deadly.


[Under dagen] Jag har inte lyssnat på Broder Daniel på många herrans år, men det kändes ändå lite i magen när jag läste om Anders Göthbergs hopp från Västerbron. Sveriges mest tonårsdeprimerande band var aldrig särskilt bra, men lyckades ändå förstöra en hel generation. Antar att de spelade på riktigt. Jag hoppas att han är glad där han är nu, Anders.
Lite ironiskt är det ändå, hur många vilsna tonåringar har egentligen skurit i sina armar till någon av Broder Daniels psykiskt krävande låtar. Hoppas vi slipper se ett kajalpyntat lämmeltåg mot Västerbron. Tragiskt är vad det är.

I övrigt har jag ansökt om minskad tjänst och betett mig lite väl bryskt mot min kvinna idag. För det andra ber jag om ursäkt. Jag har även läst och förundrats av ett par kapitel av 'Tärningsmannen', boken om Luke Rhinehearts sinnesförvridna tillvaro helt styrd av tärningar. Jag står och skriver på arbetstid.

image1

Underbart för vissa!

Senare samma dag, 1/4

Anna föreslog att jag skulle införa dagens outfit. Varför inte.
Dagens outfit: frustration.

Hur gör man?

Välkommen till min gamla blogg... igen!

Jag är själv ansvarig för allt som kommer att ventileras och kommer att, så gott det går, följa lagar och förordningar. Jag har inte läst några användarvillkor, men jag hoppas att mitt sunda förnuft och mina utomordentligt korrekta värderingar sköter sig själva.
   Jag läser ofta ordet 'underbaraste'. Finns ordet underbar i den böjningen överhuvudtaget? Det ser illa ut, och låter ännu värre när man säger det. Hon är den 'underbaraste' kvinnan. 'Baraste'.
   Många omotiverade och oformulerade inlägg följer, förhoppningsvis. Jag skriver mest om saker jag inte tycker om -s k gnällspik/svensk- och behåller sakerna jag älskar för mig själv -introvert.

Min livshistoria väntar.

[rättning: jag kommer självklart skriva om saker jag älskar lite då och då. Jag är ju ingen hundraprocentig pessimist. Idag är det t ex riktigt jävla fint väder. Jag gillar våren.]

RSS 2.0