29/6 15:45

Härligt tungt kroppsarbete, tydligen inget för min kropp. Vi var i Ödeshög hos mor & far igår och hjälpte till med förarbete till plattsättning. Lite drygt 3,5 ton jord, asfalt och grus skyfflades med spadar och skottkärror upp på släp och dumpades på tippen. Resultatet: en sjuhelvetes träningsvärk. Belöningen: stans godaste pizza från Pizzeria Florens. www.onlinepizza.se är både världens bästa och världens sämsta påfund. Beställ din pizza på nätet, betala med kort, vänta, bli fet. Efter det slocknade vi ganska snabbt framför teven, vaknade upp till Turkiets svar på Deal or No Deal, 'Var Misin? Yok musun?'. Lysande underhållning, den svenska varianten påminner mer om ett PRO-möte i jämförelse.


Anna slet nog hårdast av oss alla.

27/6 12:42

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2770408.ab

Ha ha ha. Det finns uppenbarligen folk som har mer otur (och sämre smak?) än mig.

27/6 11:18

Det är ju jävligt lustigt, när jag tittar på en helt lagligt införskaffad DVD, i min helt lagliga DVDspelare måste jag ändå stå ut med MPAA's anti-pirat-propaganda, världens sjukaste jämförelse. 'You wouldn't steal a car...'. Som om de inte fattar graderingen av kriminalitet. 'You wouldn't shoplift a chewinggum' kanske skulle vara mer adekvat. Eller varför inte köra konceptet helt ut? 'You wouldn't rape a retarded kid in a wheelchair. You wouldn't torture your friend and eat his eyes for dinner. You wouldn't walk into a school with an AK47 and a bag of handgrenades. You wouldn't steal a DVD. Byuing pirated films is stealing... Piracy: It's a crime" När man 'stjäl' en DVD slipper man ju iallafall se den skiten.
   Varför inte ge folk en klapp på axeln istället? Belöna oss som då och då faktiskt köper riktiga CDskivor, DVDboxar, tvspel och som emellanåt faktiskt genomlider reklampauser i real-time tv. Ge oss mängdrabatt, bonuskort, extra goodies vafan som helst, istället för att försöka skrämma oss med nån patetisk jävla omvänd reklamfilm. De tänker helt fel, som vanligt.

26/6 21:16

Eftersom vi snart gått en hel vecka på vår semester och vädret fortfarande leker oktober så var vi tvugna att ge oss hän en roadtrip. Jag fyllde min fyrahundrasexa med Anna, Emil, Jessica och Johanna och drog på äventyrsresa till Mjölby, Vadstena samt Fornåsa. I Mjölby tog en nyvaken Öhrn emot oss med glatt humör och humor, vi sällskapade över en lunch på Il Mondo som var av blandad kvalité samt hämtade lite bilstereoelektronik hos Fahlén på Mediacenter. Vidare gick bilen till Vadstena där vi gled runt bland loppisar, luktade på gamla möbler och insöp allmänkultur i kyrkan. Efter en gudomlig fika på Gamla Konditorit, där jag f ö såg Tove för första gången på hemskt länge, trampade jag plattan i mattan mot Fornåsa loppmarknad, som visade sig vara ett helvete mellan fyra väggar. Jag gick vilse bland gamla videoband (Emil hittade ett som var märk 'våld', sjukt!), dammiga böcker, smutsiga oljefilter, glas, klockor, sängar, mattor, tavlor, kretskort, elkablar, kakformar, frimärken. Jag tror jag numer har sett ett exemplar av allt som finns. Hårt! Till tonerna av Hank Williams III begav vi oss hemåt, mätta på både fika och gamla saker. En riktigt kul dag, tack för det.


Emil haffade mig i en väldigt privat stund med Herren.


Emil suktade efter gammal finkultur.

   I övrigt så måste jag skaffa mindre bågar till mina glas, det är troligtvis därför jag fortfarande inte klarar av mina nya glasögon. Så nu är nya bågar hemlånade för nya kval. Jag är dessutom två steg närmre en fungerande icke-original bilstereo, nu har jag en ram för inpassande av tredjepartstillverkad stereo på originalplats samt en DPSG003 Stalk & Display adapter för användandet av original rattfjärr samt display. Det enda som nu fattas är... en stereo.


Play the organ!

23/6 12:24

I helgen var det midsommarafton och den spenderade vi som vanligt nere i Malexander och Gripenberg, tillsammans med våra goda vänner. Vädret var schizofrent, men sillunchen fick vi iallafall njuta av utomhus och på lördagen blev det t o m ett litet dopp i Sommens 15gradiga vatten. Grill, hallonkast, bollsport, kubb, nubbe, sovsäckar och vedeldning. Tack för att vi fick hälsa på!


Torpet i Gripenberg.




Sillunch med nubbe!



Gelehallonkast med näsan.



Glada miner trots iskallt väder.




På äventyr i vildmarken!




Kubb-DM med sponsor.

I övrigt så är min bil på verkstad och jag väntar tålmodigt på domen.

16/6 07:18

Sverige (19:41) En av Sveriges främsta jazzmusiker, Esbjörn Svensson, har avlidit efter en dykolycka vid Ingarö i Stockholms skärgård i går. Esbjörn Svensson blev 44 år. [Corren.se]

Vi sörjer.

14/6 14:04

Blogga blogga blogga, fan vet att jag har tid och tålamod. I själva verket händer ju egentligen inte särskilt mycket mer än att jag jobbar och njuter av sommaren som var. Kan ju ge det ett försök iallafall, tre veckor i tystnad!
   Köpte ny bil för ett par veckor sedan, en grymt snygg Peugeot 406 SPORT. Jajjemen, killen har fått 30årskris och köper en gubb-bil med kromat ändrör och silverprydda mätare. I Frankrike innebär tydligen benämningen 'sport' snarare halvskinn, krom, instegslister och bling än turbo, hästkrafter och bränt gummi! I vilket fall är den bra mycket tuffare än min gamla mintgröna automatkryssare. Känns bra! Ska dessutom börja övningsköra med Anna nu, och till det behövs en manuell sticka, så min tid som gubbglidare är över. Känns bättre!



   Igår var vi ner och hälsade på mina föräldrar i Ödeshög för att ta del av folkfesten Vätternrundan. Vi värmde upp (det behövdes!) med ett stadigt mål mat på le Bistro som var löjligt mycket godare än förväntat. Vill nog påstå att de flesta restauranger jag varit på här i storstan fick se sig slagna till golvet av det lilla lokalhaket i byhåla! Sen kom de, alla stackare som bestämt sig för att det är kul att gnaga röv mot sadel trettio mil runt Vättern. Vi tittade en stund sedan satte vi oss i vårat moderna fortskaffningsmedel och gled hemåt.

   Goda nyheter för alla er som följer min otur är ju iallafall att min trasiga Seymour Duncan fick en enkel resa till soptippen i staterna och byttes ut mot en förhoppningsvis fungerande, ny variant. Borde komma till Svedala när som helst.

Lyssnar på nya Coldplay.

RSS 2.0